Agrawerk


06-12338189
Uw vertrouwde adres voor het loonwerk en grondverzet in uw regio
Home » Loonwerk » Zaaien

Zaaien

 

GRASLAND INZAAIEN

Voor het inzaaien van grasland werken we met een volvelds zaaimachine waarmee we gras kunnen inzaaien.

wij hebben voor in de trekker een cambridgerol voor alle kluiten en en eventuele onhevenheden vlak te maken om een zo mooi mogelijk zaaibed te creëren.

Hierbij zijn onze trekkers ook nog uitgerust met rtk gps om een zo nauwkeurig met weinig overlap te kunne zaaien

Geen beschrijving beschikbaar.                              Geen beschrijving beschikbaar.

GRASLAND DOORZAAIEN

In toenemende mate kiezen veehouders voor het doorzaaien van hun grasland. Het is een efficiënte en rendabele strategie om de capaciteit van blijvend grasland maximaal te benutten.

MAIS ZAAIEN

Wij zaaien onze mais met onze 6- rijige maïszaaimachine Gaspardo en is voorzien van een zaai computer. Hierdoor kan er heel secuur gezaaid worden en worden missers direct herkent. Ook hebben wij onze cambridgerol ook voor in hangen om een zooi mooi mogelijk zaaibed te kunne maken. Het mais zaaien gebeurt ook op rtk gps

Geen beschrijving beschikbaar.                          Geen beschrijving beschikbaar.

 

ONDERZAAIEN

sinds 2019  is het verplicht bij snijmaïsteelt op zand- en lössgrond om voor 1 oktober een vanggewas te zaaien.

Dit kan het best als de maïs in het vier- tot zesbladstadium is, dus voordat de maïs ongeveer kniehoog is. Dit doen wij door middel van een zecon onder zaaimachine om tussen de rijen door een vanggewas te zaaien.

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

GROENBEMESTER INZAAIEN

Een groenbemester draagt sterk bij aan het verhogen van de opbrengst van de maisteelt. Direct na de maisoogst zorgen wij ervoor dat het inzaaien van het maisland met een groenbemester snel en efficiënt gebeurt. Een groenbemester zorgt voor stikstofbinding, minder natte percelen en verhoogt het organische stofgehalte. Bovendien zorgt een groenbemester voor de bestrijding van aaltjes.